MARK SCHIRMACHER – LOSING THINGS

De eerste soloplaat van de Amerikaanse singer-songwriter Mark Schirmacher uit Minneapolis, Minnesota verscheen in 2015 op de markt onder de titel “Broken Hearts Shine”. Dat was een veelzeggende titel over de muziek die hij op zijn album zou gaan brengen rond het centrale thema van de liefde in al zijn aspecten, gaande van verliefd worden tot relatieproblemen en het uiteindelijk daaruit voortvloeiende afscheid nemen.

In 2018 volgde dan een tweede album dat “Bird In Your Tree” heette en amper één jaartje later krijgen we nu album nummer drie van Mark Schirmacher onder de titel “Losing Things”. Ook nu weer horen we tien eigen composities van deze talentrijke muzikant met melodieuze liedjes over liefde, relaties en de complexiteit van het menselijke hart.

De songs op dit album zijn zeer mooi georkestreerd, nergens meer dan nodig om de sensitiviteit van het nummer te behouden. Vaak is enkel de stem en de akoestische gitaar van Mark Schirmacher nodig om de aandacht van de luisteraar te grijpen en vast te houden. Openingstrack “Tomorrow” is de eerste single uit “Losing Things” en het is ook de sfeervolle song die u op de bijgaande video ter kennismaking met deze indie folkartiest kunt beluisteren.

Sfeer creëren is trouwens de grootste gemene deler van de liedjes op dit album en passionele doch intimistische songs als “Sleep”, “It Won’t Last”, “It’s A Dream”, de heerlijke albumtiteltrack “Losing Things” en de prachtige instrumentale herneming van single “Tomorrow” op viool aan het einde van de cd zijn de onbetwiste leveranciers van die beoogde sfeer. Meer uptempo gebrachte songs zorgen echter voor de nodige afwisseling op de plaat en die krijgen we hier ongetwijfeld aangereikt via liedjes als “Never Gonna Let You Go (That Easily Tonight)” of “Study Of Love”. Dit is een verrassend mooi album van een getalenteerde muzikant die ons hopelijk in de nabije toekomst nog meer zal gaan verbazen.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

video